Як повністю очистити будь-який iPhone перед продажею

Зараз на головній

Коли ви оновлюєте свій пристрій, старий зазвичай здається за програмою обміну або продається. Розповідаємо, як повністю очистити iPhone і iPad перед продажем, зробити це безпечно і не вручити новому власникові свої дані разом з гаджетом.


Стерти дані перед продажем можна через додаток «Локатор» ( «Пристрої» / «стерти цей пристрій») або послідовно, виконуючи наступний порядок дій (саме так рекомендує робити офіційний сайт техпідтримки Apple).

1. Зробити бекап даних через iCloud або iTunes. Перенесення даних на на новий пристрій на iOS можна зробити за допомогою функції «Швидкий початок».

2. Якщо є пов’язані зі смартфоном Apple Watch, то знадобиться розірвати пару між гаджетами. Для цього розмістіть їх поруч і зайдіть на пристрої в додаток Watch. Там знайдіть розділ «Мій годинник» / «Всі годинники» та, тапніть на значок інформації поруч з вашим девайсом, виберіть «Розірвати пару з Apple Watch». Але годинник при цьому повернеться до заводських налаштувань.

3. Перед видаленням інформації переконайтеся, що пам’ятаєте пароль від смартфона і від Apple ID – вони вам знадобляться.

Щоб згадати пароль, можна спробувати увійти в обліковий запис на icloud.com або в iTunes на ПК

4. Тепер вийдемо з iCloud, iTunes Store і App Store.

В iOS 10.3 і пізніше в «Налаштуваннях» знадобиться зверху натиснути на своє ім’я і пройти по меню вниз до пункту «Вийти»

У версії 10.2 і більш ранніх шлях трохи довше: потрібно окремо зайти в ці пункти меню і всюди натиснути «Вийти».

5. Тепер очищаємо вміст пристрою.

В «Налаштуваннях» вибираєте «Основні» – «Скидання» і далі пункт «Стерти контент і налаштування»

Для підтвердження дій введіть пароль від пристрою і від Apple ID.

На всіх гаджетах Apple для зберігання даних застосовується шифрування, тому, на відміну від пристроїв на Android , більше ніякі дії не знадобляться.

Відновити вашу особисту інформацію можна з iCloud. 

6. Також необхідно зайти на сторінку облікового запису Apple ID і видалити старий телефон зі списку довірених пристроїв. Після цього ваші відносини зі старим гаджетом будуть завершені.

До речі, покупці часто просять провести видалення даних в момент угоди. Хвилюватися з цього приводу не варто, потрібно просто скористатися цією інструкцією і спокійно все зробити. Смартфон знайде нового власника, а ваші особисті відомості залишаться при вас.

Читайте GSMinfo в Google News
Наші новини такожо доступні в Telegram, Facebook,Instagram та Twitter

22,087Фанитак
497Читачіслідувати
14,300Глядачіпідписуватися

Останні новини

Експерти розповіли, що потрібно оперативно робити, якщо ваш смартфон зламали

Причиною уповільнення роботи смартфона і дивацтв у його роботі можуть бути зовсім не зайві кілька гігабайт фото в пам'яті,...

Більше схожих статей